söndag 25 oktober 2009


Hej på er
Nu har det varit ett tag sen jag skrev.Har varit upptagen med mycket jobb.Håller nu på att kolla på olika leverantörer som jag ska köpa in från till butiken. Känns jättekul.
Visar en bild på hur det ser ut på loftet nu, den kommer mer bilder under renoveringens gång.
Vi har nu panel på två väggar och ska sätta panel på de andra väggarna.

Må så gott Madeleine

fredag 9 oktober 2009

Kuriosa om hudvårdsprodukter

Idag satt jag och funderade över hudvårdsprodukter.Jag som hudterapeut ser så många olika sorters hudar varje dag.(Det är ett antal ansiktsbehandlingar man gjort)
Jag reflekterar över vad det är för produkter som folk använder.Jag vill gärna hjälpa kunderna så de får ut det bästa möjliga från behandlingen.Väljer man att gå på ansiktsbehandling och sen går hem och fortsätter smörja in huden med tex Nivea,apoteket etc så täpper man på sikt igen huden efter att ha gjort en behandling som tagit bort porer och tilltäpptheter.
Nu finns det så många bra produkter på marknaden så det går att få liv i en trött grå hud, det går att bli av med röda blossande kinder och spruckna blodkärl med bra produkter.Ett bra tips är att köpa produkter som en hudterapeut jobbar med.Har du tex sett en hudterapeut jobba med apotekets produkter eller Loreal? Nej , troligtvis inte för de är inte framtagna i samband med dermatologer och inte heller aktiva och resultatinriktade.
Jag gjorde en liten uträkning på vad god hudvård kan kosta
Peeling 380 kr 125 ml räcker ca 12 mån = 32 kr / månad eller 8 kr / vecka
Mask ungefär samma kostnader beroende på val av mask
Dagcreme ex 450 kr räcker minst 6 månader = 75 kr /månad eller 2,50 / dag
Rengöring och Ansiktsvatten 290kr/ st= 580 kr räcker ca 1 år
= 48 kr / månad eller 1,60/dag

Detta är inte så stora kostnader för att behålla det fina resultatet efter en behandling.

Nu är en ny kamera inhandlad så jag ska försöka lägga ut lite bilder på salongen samt sädesmagasinet innan renoveringen börjar.
Må så gott
Madeleine